BRAVEHORN

DE KUDDE ONBEVREESDE HOOGLANDERS

Het referendum
deel 1

1) Het lijkt er op dat Bravehorn iets van plan is. Heel serieus is overleg met Twig over deze drie vlaggen.

2)  De hele kudde is samengekomen voor een grote belangrijke beslissing. Waar zou dit naar toe gaan? Laten we hopen dat het besluit verstandig zal zijn.

3) Bravehorn spreek: "Beste, dappere en bovenal onbevreesde kuddeleden! Het is tijd om ons nieuwe grondgebied De Hooglanden te claimen".

4) Maar door slechte weersomstandigheden is het referendum uitgesteld. We wachten tot het weer opklaart wordt om deze belangrijke beslissing te nemen. Berry is door Bravehron aangewezen om samen met een ander kalfje de vlaggen te bewaken. Gekurkt en klaar om te beschermen.

5) Hé, Cask staat nog bij de Schotse vlag... Als hij helemaal alleen in de stromende regen blijft staan moet er wel iets aan de hand zijn. 

6) Cask met zijn vat whiskey op z'n rug. Hij weet nog niet precies waar dit referendum nu precies voor dient. Bravehorn kan het op dit moment ook nog niet helemaal uitleggen omdat zijn toespraak door slecht weer is uitgesteld. De hooglanders zijn kuddedieren en het is belangrijk om de rust te bewaren. Er is geen ruimte voor roddels. Bravehron kan het Cask niet kwalijk nemen dat de bevoorrading van de Schotse whiskey een belangrijk punt is. "Excuses voor het uitstel Cask, ga je mee? Het referendum gaat verder zodra het weer is opknapt."

7) Het is gestopt met regenen en in de verte komt de kudde al weer aangelopen. Berry heeft samen met het meisjes kalfje de vlaggen goed bewaakt. En kijk, Cask durft bij zijn vlag weg te stappen. Het is de hoogste tijd om het referendum weer op te pakken!

8) Alle Hooglanders zijn druk aan het roddelen waarom ze nu toch tussen die vlaggen moeten kiezen... Dat uitstel door het slechte weer was toch niet zo'n goed idee. Bravehorn neem de leiding en zorg voor orde!

9) Orde, orde, ORDEEEEEEEE!

10) Berry en de kalfjes zijn een spelletje gaan doen. Op de achtergrond is Bravehorn druk in overleg met Twig.

11) "Bravehorn, kan ik helpen? Misschien kan ik me in de bosjes verstoppen en er loeiend uitspringen om de kudde te laten schrikken? We moeten deze vlaggen kwestie snel oplossen!"

12) Twig zegt: "Mamammoth kan de kleintjes weer tot orde roepen. Wacht, ik heb een beter idee: laat haar keihard trompetteren, dan hebben we aandacht van iedereen!"

13) Mamammoth TROMPETTERT!

14) Het heeft gewerkt! De kudde is van schrik netjes in rijen gaan staan en Bravehorn heeft de aandacht, zelfs de kalfjes en Berry zijn gestopt met spelen!

15) Om er zeker van te zijn dat de kudde niet weer afgeleid wordt is Bravehorn bovenop de sterke rug van Mamammoth geklommen om zijn toespraak voort te zetten. "Beste kuddeleden, wij zijn hier bijeengekomen om een grote beslissing te maken. Wij, de dappere kudde onbevreesde Hooglanders, een mammoet en Twig van de Tiny Woodlanders zijn een vreedzaam en bont gezelschap waar ik heel trots op ben. Achter mij zien jullie drie weides met verschillende vlaggen..."

16) "...en de keuze is aan jullie. Het vraagteken staat voor het onbekende, de vlag met het kasteel is de vlag van Drenthe waar we nu wonen. De derde vlag. Berry: "Pssst Bravehorn mag ik al kiezen? Mag ik, mag ik, mag ik?" "Sttt Berry! De blauwe vlag met het witte kruis is van Schotland, ons geboorteland. Het land waar onze oermoeder Kyloe is geboren.
Maak je keuze zodat ik, Bravehorn kan bepalen waar wij ons gaan verstigen of op zoek moeten naar groenere Hooglanden. Dappere kudde, KIES..." Berry: "Psssst Mamammoth mag ik nu kiezen?"

17) Bravehorn: "Dappere kuddeleden kies je weide en beslis! Onze toekomst hangt af van dit moment, wees vastberaden en luister naar je innerlijke koe."

18a) Het lijkt er op dat de kalfjes hun keuze hebben gemaakt. Berry staat als eerste in deze weide en lijkt vastbesloten te blijven staan.

18b) Ooooh, weg is Berry. Gelukkig staan de kalfjes er nog wel.

19)  Het is gelukt! Alle kuddeleden hebben hun keuze gemaakt. Iedereen heeft goed naar zijn innerlijke koe geluisterd en heeft een eigen besluit genomen. Bravehorn had gehoopt dat de keuze wat eenduidiger zou zijn... Hij gaat zorgvuldig tellen wie waar is gaan staan om de keuze te kunnen maken. Waar is Berry eigenlijk gebleven?

20) Help! Bravehorn is boven op de kar gaat staan om alles te kunnen overzien. Kun jij al zien wat de uitkomst is?

De verteller

Het is een dappere nieuwe wereld.
Laat ik mezelf nog even kort voorstellen. Martin Pottjewijd de nederige, verantwoordelijke, zorgende, dappere maker van de kudde. De dappere Hooglanders hebben mij gekozen als hun creator en die eer past mij prima moet ik zeggen. Ik ben de geboren leider! Kuddeeeeee voorwaards!

Bezoek mijn website voor nog veel meer klei en kunstwerken.

© Bravehorn - Martin Pottjewijd Creations